26.03.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí ředitele ELH – Bílí Tygři Liberec

Ředitel Tipsport extraligy Josef Řezníček se zabýval vyjádřením trenéra Filipa Pešána, učiněným pro sdělovací prostředky po skončení šestého čtvrtfinálového utkání play off Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK, které se hrálo 24. 3. 2018.
Vzhledem k tomu, že výrokem „Zaplatíte za mě pokutu? Ta by byla asi veliká.“ došlo k porušení ustanovení Herního řádu TELH, podle něhož jsou kluby povinny zajistit, aby v den zápasu nikdo z hráčů, trenérů, členu realizačních týmů a funkcionářů ve sdělovacích prostředcích jakkoli nehodnotil výkon, způsob řízení utkání nebo konkrétní výroky rozhodčích, potrestal ředitel soutěže klub Bílí Tygři Liberec finanční pokutou ve výši 10 000 Kč.

Zdůraznil přitom, že ustanovení se vztahuje i na hodnocení nepřímá, byla-li prokazatelně pronesena v den utkání před zástupci sdělovacích prostředků a vztahovala-li se k výkonům nebo výrokům rozhodčích. Nad rámec rozhodnutí uvedl, že podle vyjádření komise rozhodčích ČSLH, které si vyžádal, byl hráči Martinu Ševcovi v čase 59:13 uložen menší trest zcela v souladu s Pravidly ledního hokeje.