19.01.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Zlín, Litvínov, Pardubice

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval opakovaným, hrubě vulgárním skandováním domácích fanoušků na adresu soupeře, hráčů a rozhodčích, k němuž došlo v utkání Aukro Berani Zlín – Kometa Brno (16. 1. 2018).
Vzhledem k tomu, že se jednalo o druhý podobný přestupek v probíhající sezóně a s přihlédnutím k jeho četnosti v utkání, uložil klubu Aukro Berani Zlín finanční pokutu ve výši 10 000 Kč za Nesportovní chování příznivců.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval také opakovaným, hrubě vulgárním skandování domácích fanoušků na adresu rozhodčích a hráčů soupeře v utkání HC Verva Litvínov – Kometa Brno (12. 1. 2018). S přihlédnutím k nižší četnosti přestupku uložil klubu HC Verva Litvínov finanční pokutu ve výši 5 000 Kč.

Finanční pokutu ve výši 5 000 Kč uložil předseda disciplinární komise ELH rovněž klubu HC Dynamo Pardubice za opakované, hrubě vulgární skandování vůči soupeři, hráčům a rozhodčím v utkání Mountfield HK – HC Dynamo Pardubice (12. 01. 2018). Při stanovení výše pokuty přihlédl k tomu, že k přestupku došlo v utkání na stadiónu soupeře, kde má klub omezenější možnosti, jak toto jednání ovlivnit.