13.10.2019 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Žejdl (Mladá Boleslav), Jarůšek (Litvínov)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Lukáše Žejdla na protihráče Ondřeje Romana, za který mu byl v zápase BK Mladá Boleslav – HC Vítkovice Ridera (13. 10. 2019) uložen větší trest a osobní trest do konce utkání za Zásah do hlavy nebo krku.

Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že hráč před střetem nezvýšil rychlost, neodrazil se ani neoddělil ruce od těla, zákrok však vedl zcela mimo zorný úhel protihráče, který byl v okamžiku střelby ve zvlášť zranitelné pozici a měl minimální možnost se střetu bránit. Je přitom na zodpovědnosti hráče, že zákrok povede tak, aby při něm nedošlo k zasažení protihráčovy hlavy či krku a tím k ohrožení jeho zdraví. Předseda disciplinární komise proto hráče Lukáše Žejdla (BK Mladá Boleslav) potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na jedno soutěžní utkání, přičemž přihlédl mimo jiné k tomu, že nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20191412?autostart=true.

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval rovněž zákrokem hráče Richarda Jarůška na protihráče Ralfse Freibergse, za který mu byl v zápase HC Verva Litvínov – PSG Berani Zlín (13. 10. 2019) uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Podkopnutí. Na základě videozáznamu shledal, že zákrok nebyl veden v žádném případě takovou intenzitou, aby mohl závažnějším způsobem ohrozit zdraví protihráče a řízení s hráčem Richardem Jarůškem (HC Verva Litvínov) zastavil.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20191411?autostart=true.