25.01.2019 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Zdeněk Okál (PSG Berani Zlín)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Zdeňka Okála na protihráče Petra Koloucha, za který mu byl v utkání PSG Berani Zlín – HC Olomouc (25. 1. 2019) uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Nedovolené bránění.

Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že zákrok byl veden zcela mimo zorný úhel protihráče, který se mu nemohl bránit. Hráč ho vedl bez jakékoliv snahy hrát puk, s jediným cílem protihráče zasáhnout, a to vzhledem k úhlu nájezdu a rychlosti zvlášť nebezpečným a bezohledným způsobem. Protihráč utrpěl v důsledku střetu podle zápisu o utkání zlomeninu nosu.

Předseda disciplinární komise ELH zákrok překvalifikoval na Zásah do hlavy nebo krku a hráče Zdeňka Okála (PSG Berani Zlín) potrestal nepodmíněným zákazem činnosti na 3 soutěžní utkání. Při stanovení výše trestu v horní polovině sazby přihlédl ke způsobu vedení zákroku a k tomu, že protihráč v jeho důsledku utkání nedokončil. Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/6686.