28.09.2013 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy DK ELH: Zámorský, Melenovský, Čajánek

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě podnětu klubu HC Kometa Group zabýval ve zkráceném řízení zákroky hráčů Petra Zámorského, Marka Melenovského a Petra Čajánka v utkání PSG Zlín – HC Kometa Group, které se hrálo 27. 9. 2013.
V případě Petra Zámorského dospěl po prostudování videozáznamu k závěru, že hráč nevedl zákrok na protihráče Petra Kuboše, za který byl rozhodčími potrestán menším trestem za napadení, v rámci běžné hry tělem, ale s cílem dosáhnout vyšší intenzity se před ním odrazil a zákrok vedl jako třetí v souboji, aniž by byl přitom prokázán zásah do oblasti hlavy a krku.

Zákrok proto vyhodnotil jako napadení, za které je v souladu s Disciplinárním řádem ELH možné uložit trest zákazu činnosti na 2-5 utkání. Vzhledem k tomu, že hráč Petr Zámorský, PSG Zlín, nebyl v posledních dvou sezónách disciplinárně trestán a protihráč utkání dokončil, uložil mu trest nepodmíněného zastavení činnosti na tři soutěžní utkání.

Záznam zákroku najdete zde.

V případě Marka Melenovského, kterému byl rozhodčími uložen menší trest za nedovolené bránění, předseda disciplinární komise ELH shledal, že se v souboji na brankovišti dopustil podkopnutí bruslí, po kterém se protihráč Jakub Koreis převážil a v důsledku pádu na ledovou plochu utkání nedohrál.

Zákrok nicméně nebyl veden s úmyslem protihráče zranit a neměl charakter zákroku pro dodatečné disciplinární potrestání. Předseda disciplinární komise ELH proto rozhodl, že hráče Marka Melenovského, PSG Zlín, nebude trestat zastavením činnosti.

Záznam zákroku najdete zde.

V případě zákroku Petra Čajánka předseda disciplinární komise ELH shledal, že hráč se mimo hru prokazatelně dopustil na protihráči Jozefu Kováčikovi přestupku sekání. Dospěl přitom k závěru, že přestupek měl být v souladu s Pravidly ledního hokeje potrestán rozhodčími přímo v utkání a s přihlédnutím ke skutečnosti, že protihráč utkání dokončil, rozhodl, že hráče Petra Čajánka, PSG Zlín, nebude trestat zastavením činnosti. 

Záznam zákroku najdete zde.