14.03.2013 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy DK ELH: žádost klubu HC Škoda Plzeň

Disciplinární komise ELH se na svém jednání zabývala žádostí klubu HC ŠKODA Plzeň o změnu části uloženého trestu hráči Michalu Dvořákovi na trest podmíněný, přičemž Dvořákovi byl dne 9.3.2013 uložen trest nepodmíněného zastavení činnosti na tři soutěžní utkání za úder do oblasti hlavy a krku za zákrok na protihráče Rostislava Martynka, kterého se dopustil v prvním čtvrtfinálovém utkání mezi týmy Škoda Plzeň a HC Verva Litvínov.

Po projednání žádosti disciplinární komise ELH rozhodla, že žádosti klubu HC Škoda Plzeň o prominutí zbytku trestu nevyhoví.


Rozhodnutí přitom vycházelo z popisu činu, kdy bylo shledáno, že Dvořák vedl svůj zákrok ve vysoké rychlosti s jednoznačným úmyslem zasáhnout protihráče Rostislava Martynka, přičemž tento nemohl dostát zásady dle Pravidel ledního hokeje, tj. že hráč je odpovědný za to, že drží svou hlavu vzhůru, být si vědom svého postavení a možnosti být napadán. V projednávaném případě se Hráč před střetem s protihráčem odrazil z levé nohy a ve výskoku zasáhl protihráče do oblasti hlavy a krku, přičemž tímto způsobil protihráči krvavé zranění v oblasti hlavy.


Žádosti klubu HC Škoda Plzeň nebylo vyhověno i z důvodu, že v případě Dvořáka šlo o druhý disciplinární přestupek, spočívající v úderu do oblasti hlavy a krku, v krátké době. 17.2.2013 byl totiž Dvořák potrestán zastavením činnosti na dva zápasy za zákrok na chomutovského Štěpána Hřebejka.

Záznam situace je přístupný zde.