19.12.2019 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Výtisk, Mallet (Vítkovice)

Předseda disciplinární komis ELH Viktor Ujčík se na základě podnětu klubu HC Olomouc zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Jana Výtiska na protihráče Jana Knotka v utkání HC Vítkovice Ridera – HC Olomouc (18. 12. 2019).

Po prostudování videozáznamu shledal, že zákrok nebyl veden ve vysoé nájezdové rychlosti, hráč se před ním neodrazil a ruce držel u těla. Při střetu, vedeném se značnou intenzitou, nicméně zasáhl soupeře ramenem přímým úderem do obličeje tak, že protihráč utkání nedokončil. Předseda disciplinární komise ELH proto potrestal hráče Jana Výtiska nepodmíněným zastavením činnosti na 2 soutěžní utkání, přičemž při stanovení výše trestu v polovině sazby přihlédl k tomu, že hráč nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20192225.

Řízení s hráčem Alexandre Malletem, probíhající na základě podnětu klubu HC Olomouc za zákrok na protihráče Zbyňka Irgla ve stejném utkání, předseda disciplinární komise ELH zastavil, neboť zákrok byl veden čelně na protihráče, který byl v držení kotouče, hráč při něm neoddělil ruce od těla a z dostupných záběrů vyplývá, že při střetu, vedeném primárně na oblast ramene, nedošlo k přímému zásahu hlavy nebo krku.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20192226.