02.04.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – V. Hübl a T. Frolo (HC Verva Litvínov)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval jednáním hráče Viktora Hübla, za které mu byl v utkání HC Dukla Jihlava – HC Verva Litvínov (1. 4. 2018) uložen menší trest za Nafilmovaný pád nebo přehrávání.
Na základě videozáznamu shledal, že hráč zřetelně přehrál následky střetu s protihráčem Davidem Kajínkem a teatrálním skokem vpřed po předchozím odrazu se pokusil ovlivnit úsudek rozhodčích, což dokládá mimo jiné časová prodleva mezi střetem a pádem na ledovou plochu. Předseda disciplinární komise proto vyhodnotil jeho jednání jako přestupek Nafilmovaný pád nebo přehrávání a hráče Viktora Hübla potrestal finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny.

Záznam situace najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4490.

Předseda disciplinární komise ELH se zabýval rovněž zákrokem hráče Tomáše Frola na protihráče Josefa Skořepu, za který mu byl ve stejném utkání uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Zásah do hlavy nebo krku.

Po prostudování vidoezáznamu dospěl k závěru, že hráč atakoval protihráče, který byl podle Pravidel ledního hokeje v držení kotouče a při tzv. bogně výrazně snížil těžiště. Svůj zákrok nicméne nevedl ve vysoké nájezdové rychlosti ani mimo zorný úhel protihráče, před střetem se neodrazil ani při něm nezvedl ruce. Předseda disciplinární komise ELH proto další řízení s hráčem Tomášem Frolem (HC Verva Litvínov) zastavil.

Záznam situace najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4489.