16.04.2017 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Trončinský (Pardubice), Skuhravý (Karlovy Vary)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Marka Trončinského na protihráče Vladimíra Sičáka, za který mu byl v utkání HC Energie Karlovy Vary – HC Dynamo Pardubice (16. 4. 2017) uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Vražení na hrazení.
Po prostudování videozáznamu shledal, že ačkoli zákrok směřoval vůči protihráči, který nebyl v držení kotouče, hráč ho vedl ramenem na rameno, aniž by přitom před střetem zvýšil nájezdovou rychlost a aniž by se před střetem odrazil. Trest uložený rozhodčími proto považuje předseda disciplinární komise ELH za dostatečný a řízení s hráčem Markem Trončinským (HC Dynamo Pardubice) zastavil. Záznam zákroku najdete na https://youtu.be/Y4ooeeI9BcE

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval rovněž jednáním hráče Václava Skuhravého, za které mu byl ve stejném utkání uložen menší trest za Nafilmovaný pád nebo přehrávání. Na základě videozáznamu shledal, že hráč upadl po tom, co byl atakován protihráči Petrem Hubáčkem a Tomášem Rolinkem, na ledovou plochu. Přestože k pádu došlo se zpožděním, až ve chvíli, kdy již přímo atakován nebyl, nedospěl předseda disciplinární komise k závěru, že by se tak stalo s cílem ovlivnit úsudek rozhodčích. Naopak, předseda komise nevyloučil, že se hráč pokusil poklesnutím na kolena získat výhodnější pozici pro odehrání kotouče před protihráčem Markem Trončinským., a řízení s hráčem Václavem Skuhravým (HC Energie Karlovy Vary) zastavil. Záznam situace najdete na https://youtu.be/3I0BW7hp5Xw.