09.04.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Trávníček a Baranek (Litvínov), Suchánek (Jihlava)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě podnětu klubu Rytíři Kladno zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Michala Trávníčka na protihráče Martina Lenďáka v utkání HC Verva Litvínov – Rytíři Kladno, které se hrálo 8. 4. 2018.
Dospěl při tom k závěru, že z dostupných závěrů nelze prokázat, zda se hráč před střetem odrazil nebo zda protihráče zasáhl do oblasti hlavy či krku. Řízení s hráčem Michalem Trávníčkem (HC Verva Litvínov) proto zastavil. Na základě podnětu klubu Rytíři Kladno se předseda disciplinární komise ELH zabýval rovněž zákrokem hráče Michala Trávníčka na protihráče Davida Šticha ve stejném utkání. V tomto případě se neztotožnil s názorem navrhovatele, že hráč před střetem nadskočil a že jednal se záměrem protihráče zranit. Zdůraznil naopak, že hráč atakoval protihráče, který byl ve snížené pozici a výrazně tak limitoval možnosti vlastní obrany a že zákrok nebyl veden s razancí, která by vybočovala z mezi souboje u hrazení. Řízení s hráčem Michalem Trávníčkem (HC Verva Litvínov) proto předseda disciplinární komise ELH zastavil.

Záznamy zákroků najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4565 a na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4567.

Předseda disciplinární komise ELH se na základě dalšího podnětu klubu Rytíři Kladno zabýval zákrokem hráče Marka Baránka na protihráče Patrika Machače ve stejném utkání. V zákroku neshledal záměr zranit protihráče vystrčeným kolenem, jak uváděl navrhovatel, neboť hráč chtěl při přenesení těžiště zasáhnout protihráče primárně tělem a k pádu protihráče na ledovou plochu došlo v důsledku střetu bruslí obou soupeřů. Předseda komise proto řízení s hráčem Markem Baránkem (HC Verva Litvínov) zastavil.

Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4562.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval na základě podnětu klubu HC Energie Karlovy Vary zákrokem hráče Jakuba Suchánka na protihráče Henri Tuominena v utkání HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary, které se hrálo 8. 4. 2018. Dospěl přitom k závěru, že zákrok nebyl veden v nebezpečné vzdálenosti od hrazení a hráč se při něm nedopustil přistrčení oběma rukama. K pádu na hrazení došlo mimo jiné z toho důvodu, že protihráč nedostatečně vyhodnotil vlastní postavení a čelním postavením k hrazení limitoval možnosti vlastní obrany. Případné potrestání zákroku proto spadalo do kompetence rozhodčích a předseda komise další řízení s hráčem Jakubem Suchánkem (HC Dukla Jihlava) zastavil.

Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4565.