25.09.2013 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy DK ELH: Tomáš Svoboda, Jakub Sklenář

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě uloženého trestu za nafilmovaný pád zabýval ve zkráceném řízení jednáním hráče Tomáše Svobody v utkání HC Kometa Group – Bílí Tygři Liberec, které se hrálo 24. 9. 2013.
Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že hráč se přestupku podle článku 576 Pravidel ledního hokeje dopustil a Tomáši Svobodovi, HC Kometa Group, udělil pokutu ve výši 10 % základní měsíční odměny.

Záznam situace najdete zde.

Předseda disciplinární komise ELH se na základě uloženého trestu zabýval ve zkráceném řízení rovněž jednáním hráče Jakuba Sklenáře v utkání HC Slavia Praha – HC Vítkovice Steel, které se hrálo 24. 9. 2013.

Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že hráč nemohl vzhledem k rychlosti, kterou v okamžiku zákroku měl, podražení ze strany soupeře ustát, ale přestupku se dopustil tím, že důsledky nedovoleného zákroku ve snaze získat početní výhodu pro vlastní mužstvo zvýraznil. Hráči Jakubu Sklenářovi, HC Slavia Praha, proto v souladu s Disciplinárním řádem ELH uložil napomenutí.

Záznam situace najdete zde.