21.12.2017 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Tomáš Mertl (HC Škoda Plzeň)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě skutečností uvedených v zápise o utkání zabýval ve zkráceném řízení jednáním hráče Tomáše Mertla, za které mu byl v zápase HC Škoda Plzeň – HC Sparta Praha (20. 12. 2017) uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Nesportovní chování.
Jednání, kterého se hráč dopustil mimo hru a spočívající v hození hole směrem k rozhodčímu, není přímo zachyceno na žádném z dostupných videozáznamů, je však doloženo svědectvími přítomných osob i zvukovou stopou na videozáznamu. Hráč se uvedeného jednání dopustil za zády hlavního rozhodčího potom, co s ním rozhodčí po předchozím zákroku komunikoval, zda je zdravotně v pořádku a ve chvíli, kdy odjížděl k hráčské lavici. Hozená hůl rozhodčího minula ve vzdálenosti zhruba dvou metrů a zastavila se o tvrzené sklo.

Předseda disciplinární komise ELH kvalifikoval toto jednání jako Napadání rozhodčích a hráče Tomáše Mertla (HC Škoda Plzeň) potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na jedno soutěžní utkání. Při stanovení výše trestu, který se podle Přílohy Disciplinárního řádu ELH mohl pohybovat v rozmezí 1-3 utkání, případně ve výši 10 % základní měsíční odměny, přihlédl k tomu, že v důsledku jednání hráče nedošlo k žádné škodě ani zdravotní újmě dalších osob.