16.04.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – T. Jiránek a D. Kajínek (Jihlava)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě podnětu klubu HC Verva Litvínov zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Tomáše Jiránka na protihráče Daniela Sorvika v utkání HC Dukla Jihlava – HC Verva Litvínov, které se hrálo 15. 4. 2018.
Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že hráč se potom, co zakopl o nohu protihráče, dopustil jednoznačného úderu loktem, kterým s vysokou razancí zasáhl protihráčovu hlavu. Na základě dostupných záběrů lze přitom vyloučit, že by se jednalo pouze o instinktivní pohyb paže ve snaze zabránit případnému pádu na hrazení. Předseda disciplinární komise ELH proto zákrok kvalifikoval jako Zásah do hlavy nebo krku a hráče Tomáše Jiránka (HC Dukla Jihlava), který byl v posledních dvou letech disciplinárně trestán, potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na dvě soutěžní utkání a finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny.

Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4606.

Na základě podnětu klubu HC Verva Litvínov se předseda disciplinární komise ELH zabýval ve zkráceném řízení rovněž zákrokem hráče Davida Kajínka na protihráče Michala Trávnička ve stejném utkání. V tomto případě shledal, že hráč vystrčil své pravé koleno proti směru jízdy protihráče, který se pokusil prohodit kolem něj kotouč, a zasáhl ho do levé nohy. Z dostupných závěrů je také zřejmé, že k zákroku nedošlo souběžně s hrou tělem a že hráč se při něm zcela soustředil na pohyb kolenem. Vážnějším následkům zabránila skutečnost, že protihráč krátce před střetem svou levou nohu odlehčil. Předseda disciplinární komise ELH proto zákrok vyhodnotil jako Faul kolenem a hráče Davida Kajínka (HC Dukla Jihlava), který nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán, potrestal nepodmíněným zákazem činnosti na jedno soutěžní utkání.

Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4607.