17.03.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – T. Filippi (Bílí Tygři Liberec)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval jednáním hráče Tomáše Filippiho, za které mu byl v zápase Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec (16. 3. 2018) uložen v čase 58:51 osobní desetiminutový trest a osobní trest do konce utkání za Nesportovní chování.
Na základě videozáznamu shledal, že hráč po inkasované brance nejdříve několika údery rozbil svou hůl o brankovou konstrukci, zbytkem zlomené hole následně agresivně mrštil na ledovou plochu a slovně napadl rozhodčího, za což byl v souladu s pravidly potrestán.

Předseda disciplinární komise ELH vyhodnotil toto jednání jako Nesportovní chování a hráče Tomáše Filippiho (Bílí Tygři Liberec) potrestal finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny.

V rozhodnutí připomněl závěry valné hromady APK LH, na které se kluby jednomyslně dohodly, že omezí projevy nesportovního chování vůči rozhodčím a vyzvaly k exemplárnímu trestání takových projevů. Současně přihlédl k tomu, že hráč nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Záznam situace najdete na https://youtu.be/-lhz4UpS1HE.