07.04.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Skuhravý (K. Vary), podnět Třinec

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě podnětu klubu HC Verva Litvínov zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Václava Skuhravého na protihráče Michaela Petráska v utkání HC Energie Karlovy Vary – HC Verva Litvínov (6. 4. 2018).
Po prostudování videozáznamu shledal, že ke kontaktu došlo v situaci, kdy hráč ve snaze brankáři v okamžiku střely stínit vjížděl do předbrankového prostoru a brankář naopak ve snaze zmenšit střelecký úhel vyjel na hranu brankoviště. Byl přitom zasažen hráčovou paží, ze záběru však není prokazatelné, že by byl zásah cílený a úmyslný. Předseda disciplinární komise proto řízení s hráčem Václavem Skuhravým (HC Energie Karlovy Vary) zastavil.

Záznam zákroku najdete na https://youtu.be/xu-tBoT4elA.

Podnětem Třince se Holý nezabýval

Podnětem klubu HC Oceláři Třinec, týkajícím se pravděpodobně zákroku hráče Petra Zámorského v utkání Mountfield HK – HC Oceláři Třinec (6. 4. 2018), se předseda disciplinární komise nezabýval, neboť nesplňoval náležitosti, předepsané Herním řádem TELH. Podle Herního řádu má navrhovatel povinnost uvést jak jméno hráče, který se měl přestupku dopustit, tak popis jeho činu a odůvodnění, což podnět podaný klubem neobsahoval.