08.09.2017 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Sedláček (Zlín), Szturc (Vítkovice), Šimánek (H. Králové)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Pavla Sedláčka na protihráče Lukáše Kloka, za který mu byl v utkání HC Vítkovice Ridera – HC Aukro Zlín uložen větší trest na 5 minut a osobní trest do konce utkání za Faul kolenem.
Při prostudování videozáznamu shledal, že zákrok byl rozhodčími správně potrestán větším trestem, nebyl však veden s takovým úmyslem a takovou intenzitou, aby vyžadoval dodatečného potrestání. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Pavlem Sedláčkem (Aukro Berani Zlín) zastavil.

Záznam situace najdete zde: https://youtu.be/hVOX-PGQuu4

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval také zákrokem hráče Romana Szturce na protihráče Jakuba Ference, za který mu byl ve stejném utkání uložen větší trest na 5 minut a osobní trest do konce utkání za Faul kolenem. I v tomto případě dospěl na základě videozáznamu k závěru, že zákrok nevyžaduje dodatečného disciplinárního potrestání nad rámec trestu uloženého v utkání. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Romanem Szturcem (HC Vítkovice Ridera) zastavil.

Záznam situace najdete zde: https://youtu.be/7G_03LXqtDE

Na základě podnětu klubu Bílí Tygři Liberec se předseda disciplinární komise EHL zabýval ve zkráceném rovněž jednáním hráče Jiřího Šimánka v utkání Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK. Po prostudování videozáznamu shledal, že k pádu hráče na ledovou plochu nedošlo s cílem ovlivnit úsudek rozhodčích, ale především kvůli tomu, že se ve snaze odehrát volný puk pokoušel dostat své tělo před protihráče, přičemž došlo k zaklínění jeho hole a pád byl v první řadě důsledkem snahy hůl uvolnit. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Jiřím Šimánkem (Mountfield HK) zastavil.

Záznam situace najdete zde: https://youtu.be/7xEd-cuCbeQ