19.09.2014 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy DK ELH: Ryan Hollweg

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Ryana Hollwega na protihráče Tomáše Vlasáka, za který mu byl v utkání HC Slavia Praha – HC Plzeň 1929 uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Faul kolenem.
Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že zákrok byl veden v maximální rychlosti, nejdříve zřejmě ve snaze zasáhnout protihráče tělem. Ve chvíli, kdy se protihráč pokusil blížícímu se střetu vyhnout, změnil hráč svůj pohyb s cílem jakýmkoli způsobem ho atakovat a došlo k zásahu. Od vážnějšího zranění uchránila protihráče pouze duchapřítomná reakce, neboť zákrok byl veden bez jakéhokoli respektu k jeho zdraví.
 
Předseda disciplinární komise ELH potrestal hráče Ryana Hollwega, HC Plzeň 1929, v souladu s Přílohou č. 1 Disciplinárního řádu ELH za Faul kolenem nepodmíněným zákazem činnosti na 10 soutěžních utkání s účinností do 21. 10. 2014 včetně.

Podle Přílohy č. 1 Disciplinárního řádu ELH se za Faul kolenem ukládá trest zastavení činnosti na 2-5 utkání, přičemž v závažnějších případech lze uložit trest zastavení činnosti až na 10 utkání. Při stanovení výše trestu přihlédl předseda disciplinární komise ELH k intenzitě, způsobu vedení a závažnosti zákroku, stejně jako ke skutečnosti, že hráč Ryan Hollweg byl v uplynulých dvou letech opakovaně disciplinárně trestán.

Záznam zákroku najdete zde.