09.12.2020 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Roman Polák (Vítkovice)

Předseda disciplinární komise ELH Víktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Romana Poláka na protihráče Martina Havelku, za který mu byl v utkání HC Verva Litvínov – HC Vítkovice Ridera (8. 12. 2020) uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Sekání.

Na základě videozáznamu shledal, že hráč se svého jednání dopustil po slovní rozepři v přerušené hře, kdy holí zasáhl rozkrok protihráče. Předseda disciplinární komise ELH potrestal hráče Romana Poláka nepodmíněným zastavením činnosti na jedno soutěžní utkání s tím, že trest vstoupí v platnost po automatickém jednozápasovém zákazu činnosti za dosažení hranice 40 bodů v evidenci trestů. Hráč Roman Polák (HC Vítkovice Ridera) tak nebude moci nastoupit v nejbližších dvou soutěžních utkáních.

Při stanovení výše trestu přihlédl předseda disciplinární komise ELH k tomu, že hráč nebyla za podobný přestupek v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a protihráč neutrpěl v důsledku zápasu zranění a utkání dokončil.

Záznam situace najdete na https://hokej.cz/tv/hokejka/video/20202102.