07.03.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Richard Nedomlel (BK Mladá Boleslav)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval jednáním hráče Richarda Nedomlela, za které mu byl v utkání BK Mladá Boleslav – HC Dukla Jihlava (6. 3. 2018) uložen dvojitý menší trest, osobní desetiminutový trest a osobní trest do konce utkání za Hrubost.

Na základě videozáznamu shledal, že hráč se potom, co protihráč Tomáš Jiránek atakoval – podle názoru předsedy komise nikoli v rozporu s pravidly – Davida Němečka, zapojil přímo s hráčské lavice do počínající šarvátky mezi Tomášem Jiránkem a Jakubem Klepišem, shodil rukavice a protihráče několika údery pěstí mířenými na hlavu napadl. Přes snahu čárových rozhodčích svého jednání nezanechal, naopak, pokusil se napadnout protihráče Josefa Skořepu a vyprovokovat potyčku s Petrem Strakou. Ve slovních provokacích a obscénních gestech pokračoval i potom, co byl rozhodčími vykázán do kabin.

Vzhledem k tomu, že hráč se zapojil do šarvátky jako první z hráčské lavice, zákeřně a bez rukavic napadl zezadu protihráče Tomáše Jiránka a přes výzvy rozhodčích opakovaně napadal další protihráče, překvalifikoval předseda disciplinární komise ELH jeho jednání na přestupek Bitka a hráče Richard Nedomlela (BK Mladá Boleslav) potrestal zákazem činnosti na 4 soutěžní utkání nepodmíněně spolu s pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny. Při stanovení výše trestu na horní hranici sazby přihlédl k agresivitě hráčova jednání a k tomu, že byl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Záznam situace najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4228.