07.03.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Redenbach (Liberec), Jiránek a Kajínek (Jihlava)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě podnětu klubu HC Sparta Praha zabýval jednáním hráče Tylera Lloyeda Redenbacha v utkání Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha (6. 3. 2018). Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že k pádu hráče na ledovou plochu došlo v důsledku zakopnutí o nastavenou brusli protihráče Jana Buchteleho, přičemž v jeho jednání neshledal prvky teatrálnosti. Předseda disciplinární komise ELKH proto řízení s hráčem Tylerem Lloyedem Redenbachem (Bílí Tygři Liberec) zastavil.

Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že k pádu hráče na ledovou plochu došlo v důsledku zakopnutí o nastavenou brusli protihráče Jana Buchteleho, přičemž v jeho jednání neshledal prvky teatrálnosti. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Tylerem Lloyedem Redenbachem (Bílí Tygři Liberec) zastavil.

Záznam situace najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4230.

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu klubu BK Mladá Boleslav zabýval ve zkráceném řízení rovněž zákrokem hráče Tomáše Jiránka na protihráče Lukáše Žejdla v utkání BK Mladá Boleslav – HC Dukla Jihlava (6. 3. 2018). Při posuzování případu shledal, že hráč vedl zákrok tělem na protihráče, vedoucího ve vysoké rychlosti kotouč podél hrazení, a zkřížil mu cestu. Na základě dostupných záběrů se předseda komise nicméně neztotožnil s názorem navrhovatele, že by se přitom hráč dopustil úmyslného faulu kolenem, neboť z nich nelze dovodit, že by protihráče kolenem vůbec zasáhl. Zřejmé je pouze to, že se hráčova pravá noha po střetu podlomila potom, co do ní protihráč levou nohou najel. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Tomášem Jiránkem (HC Dukla Jihlava) zastavil.

Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4225.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval také zákrokem hráče Davida Kajínka na protihráče Vojtecha Němce, za který mu byl ve stejném utkání uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Vražení na hrazení. Na základě videozáznamu dospěl k závěru, že zákrok byl veden v souboji o volný kotouč. Hráč se při něm dopustil zřetelného přistrčení rukama, které bylo rozhodčími správně potrestáno, zákrok však nebyl takové intenzity ani charakteru, aby vyžadoval dodatečného disciplinárního potrestání. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Davidem Kajínkem (HC Dukla Jihlava) zastavil.

Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4227.

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu klubu BK Mladá Boleslav zabýval také zákrokem hráče Davida Kajínka na protihráče Jakuba Klepiše ve stejném utkání. Po prostudování videozáznam shledal, že zákrok byl veden na protihráče, který byl při přebírání puku považován podle pravidel za hráče v jeho držení. Hráč se dopustil lehkého přistrčení do zad, přičemž však zákrok nebyl veden tak, aby došlo k čelnímu pádu na hrazení. Podle názoru předsedy komise se tak nejednalo o zákrok, který by vyžadoval dodatečného disciplinárního trestu a jeho případné potrestání spadalo do kompetence rozhodčích. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Davidem Kajínkem (HC Dukla Jihlava) zastavil.

Záznam situace najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4226.