17.03.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – R. Hubáček (HC Dukla Jihlava)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Radka Hubáčka na protihráče Juraje Mikúše, za který mu byl v utkání HC Dukla Jihlava – HC Verva Litvínov uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Naražení zezadu.
Po prostudování videozáznamu shledal, že zákrok byl veden na protihráče, který již nebyl v držení kotouče a nacházel se v čelním postavení směrem k hrazení, kde se předtím pokoušel krýt kotouč před dalším napadajícím protihráčem. Přestože hráč svým postavením eliminoval možnosti vlastní obrany, dospěl předseda disciplinární komise k závěru, že zákrok byl veden s jediným cílem ho zasáhnout, přičemž protihráč si musel být vědom jak jeho zranitelného postavení, tak skutečnosti, že kotouč tak získat nemůže. Přesto neučinil nic, aby důsledky zákroku minimalizoval.

Předseda disciplinární komise ELH proto zákrok kvalifikoval jako Naražení zezadu a hráče Radka Hubáčka (HC Dukla Jihlava) potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na jedno soutěžní utkání.

Záznam situace najdete na https://youtu.be/kCaC0HFz0PQ.