16.02.2019 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Polanský (Třinec), Werbik (Zlín), Trončinský (Litvínov)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě podnětu klubu Mountfield HK zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Jiřího Polanského na protihráče Marise Bicevkise v utkání HC Oceláři Třinec – Mountfield HK (15. 2. 2019), za který mu byl uložen menší trest a osobní desetiminutový trest za Zásah do hlavy nebo krku.

Na základě videozáznamu shledal, že zákrok byl veden na soupeře, kterého lze podle výkladu Pravidel ledního hokeje vzhledem ke dráze kotouče atakovat. Zákrok byl sice veden mimo zorný úhel protihráče, nikoli však ve vysoké nájezdové rychlosti, hráč se před ním neodrazil a v době střetu držel ruce u těla. Z dostupných záběrů se navíc jeví, že při zákroku bylo primárně zasaženo rameno protihráče, nikoli hlava nebo krk. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Jiřím Polanským (HC Oceláři Třinec) zastavil.

Záznam zákroku najdete na https://youtu.be/ZE5Gv724cy8.

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu klubu Bílí Tygři Liberec zabýval ve zkráceném řízení rovněž jednáním hráče Nicolase Werbika v utkání Bílí Tygři Liberec – PSG Berani Zlín (15. 2. 2019). Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že hráč upadl na ledovou plochu v důsledku pozičního zákroku protihráče Petra Jelínka, nikoli tedy úmyslně a s prvky teatrálnosti nebo přehrávání. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Nicolasem Werbikem (PSG Berani Zlín) zastavil.

Záznam situace najdete na https://youtu.be/Ay6FN43rPdA.

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu klubu Piráti Chomutov zabýval ve zkráceném řízení také zákrokem hráče Marka Trončinského na protihráče Denise Zemana, za který mu byl v utkání Piráti Chomutov – HC Verva Litvínov (13. 2. 2019) uložen menší trest a osobní desetiminutový trest za Zásah do hlavy nebo krku. Vzhledem k tomu, že zákrok byl veden čelně na soupeře, který byl podle Pravidel ledního hokeje považován za hráče v držení kotouče, a to nikoli ve vysoké nájezdové rychlosti, hráč se před ním neodrazil, v době střetu držel ruce u těla a nezasáhl oblast hlavy nebo krku, předseda disciplinární komise ELH další řízení s hráčem Markem Trončinským (HC Verva Litvínov) zastavil.

Záznam zákroku najdete na https://youtu.be/_0KYyEMX0mI.