04.12.2017 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Plzeň, Mladá Boleslav, Vítkovice

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval opakovaným hrubě vulgárním skandováním domácích fanoušků na adresu rozhodčích a soupeře, k němuž došlo v průběhu utkání HC Škoda Plzeň – HC Oceláři Třinec (03. 12. 2017).
Vzhledem k tomu, že tak došlo k naplnění skutkové podstaty přestupku Nesportovní chování příznivců klubu, potrestal klub HC Škoda Plzeň pokutou ve výši 20 000 Kč. Klub byl v souvislosti s nesportovním chováním fanoušků potrestán v probíhající sezóně již po šesté, a to napomenutím a finančními pokutami ve výši 2 000 Kč, dvakrát 10 000 Kč a dvakrát 20 000 Kč.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval rovněž použitím pyrotechniky v sektoru hostujících fanoušků v čase 59:46,5 utkání HC Dukla Jihlava – BK Mladá Boleslav, které se hrálo 1. 12. 2017. Po prověření bezpečnostních opatření ze strany pořádajícího klubu a prostudování videozáznamu rozhodl, že odpálením dýmovnice v sektoru hostujících fanoušků došlo k naplnění skutkové podstaty § 44, písm. b) Disciplinárního řádu ELH a potrestal klub BK Mladá Boleslav finanční pokutou ve výši 5 000 Kč. Při stanovení výše trestu přihlédl k tomu, že fanoušci hostujícího klubu se uvedeného přestupku dopustili v probíhající sezóně poprvé a že utkání nemuselo být v důsledku použití pyrotechniky přerušeno.

Ve zkráceném řízení se předseda disciplinární komise ELH zabýval rovněž urážlivým a vulgárním skandováním na adresu soupeře, kterého se dopustili domácí fanoušci několikrát v průběhu utkání HC Vítkovice Ridera – Aukro Berani Zlín (1. 12. 2017). Vzhledem k tomu, že se v podobného jednání dopustili v probíhající sezóně poprvé, potrestal klub HC Vítkovice Ridera napomenutím.