04.01.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Pardubice, Zlín, Jihlava, Olomouc

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý potrestal klub HC Dynamo Pardubice finanční pokutou ve výši 10 000 Kč za opakované, hrubě vulgární skandování na adresu rozhodčích a vedení soutěže, kterého se jeho fanoušci dopustili v zápase HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc (3. 1. 2018). Přihlédl přitom mimo jiné ke skutečnosti, že nesportovní chování fanoušků klubu bylo již pátým podobným proviněním v probíhající sezóně.
Předseda disciplinární komise potrestal finanční pokutou ve výši 10 000 Kč rovněž klub Aukro Berani Zlín, a to za použití zakázané pyrotechniky a následné incidenty v utkání HC Oceláři Třinec – Aukro Berani Zlín (30. 12. 2017). Pyrotechnika byla v sektoru hostujících fanoušků použita ve druhé třetině, přesto, že pořádající klub vyhodnotil ve spolupráci s Policií České republiky zápas vzhledem k očekávanému příjezdu fotbalových ultras jako rizikový, čemuž odpovídala i bezpečnostní opatření. Pyrotechnika byla požární hlídkou a bezpečnostní službou uhašena, přičemž při zásahu došlo k potyčce a k vyvedení některých fanoušků hostujícího klubu z prostor zimního stadiónu.

Finanční pokutou ve výši 10 000 Kč byl potrestán klub HC Dukla Jihlava za opakované, hrubě vulgární skandování na adresu rozhodčích a zasažení jednoho z nich vhozeným předmětem, kterého se fanoušci dopustili v utkání HC Dukla Jihlava – HC Verva Litvínov (3. 1. 2018).

Pokutu ve výši 5 000 Kč uložil předseda disciplinární komise ELH klubu HC Olomouc za opakované, hrubě vulgární skandování fanoušků na adresu soupeře v zápase HC Olomouc – HC Sparta Praha (30. 12. 2017). Přihlédl přitom k tomu, že fanoušci klubu se uvedeného nesportovního chování dopustili podruhé v probíhající sezóně.