09.03.2021 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Ondřej Vitásek (Bílí Tygři Liberec)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě podnětu klubu HC Vítkovice Ridera zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Ondřeje Vitáska na protihráče Dominika Lakatoše, za který mu byl v utkání HC Vítkovice Ridera – Bílí Tygři Liberec (7. 3. 2021) uložen menší trest za Faul kolenem.

Po prostudování videozáznamu shledal, že zákrok byl veden čelně na protihráče, který byl v držení koutouče. Na jeho úhybný manévr reagoval hráč tím, že vystoupil proti směru jeho jízdy a zasáhl ho do pravé nohy, přičemž protihráč utkání v důsledku střetu nedokončil.

Za zásadní pro rozhodování nicméně označil předseda komise skutečnost, že hráč nevedl svůj zákrok tak, že by přenesl váhu na stojnou nohu, kterou by následně vystrčil proti směru jízdy protihráče, ale naopak, že bezprostředně před střetem ve snaze jeho razanci snížit pravou nohu odlehčil.

Předseda disciplinární komise ELH proto rozhodl, že ačkoli se jedná o nedovolený zákrok, nenaplňuje podmínky pro další disciplinární potrestání a řízení s hráčem Ondřejem Vitáskem (Bílí Tygři Liberec) zastavil.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20203222.