17.10.2017 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Ondřej Veselý (Aukro Berani Zlín)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Ondřeje Veselého na protihráče Rastislava Deje, za který mu byl v utkání Aukro Berani Zlín – HC Vítkovice Ridera, které se hrálo 17. 10. 2017, uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Faul kolenem.
Na základě videozáznamu shledal, že zákrok byl veden čelně na protihráče, který byl v držení kotouče. Ve chvíli, kdy se protihráč pokusil protisměrnou kličkou vyhnout blížícímu se střetu, hráč vystrčil aktivně koleno proti směru jeho jízdy a zasáhl protihráče do pravé nohy. Ze svého postavení měl přitom o situaci dobrý přehled a musel si být vědom toho, že přenesením těžiště na pravou nohu a aktivním pohybem kolena s největší pravděpodobností dojde k zásahu protihráče s možností vážného zranění. Protihráč v důsledku střetu utkání nedokončil.

Předseda disciplinární komise ELH proto zákrok vyhodnotil jako Faul kolenem a hráči Ondřeji Veselému (Berani Aukro Zlín) uložil trest zastavení činnosti na tři soutěžní utkání nepodmíněně.

Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/2941.