05.02.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Ondřej Roman (HC Vítkovice Ridera)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Ondřeje Romana na protihráče Michala Hlinku, za který mu byl v utkání HC Vítkovice Ridera – HC Dukla Jihlava (4. 2. 2018) uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Sekání.
Po prostudování videozáznamu shledal, že zákrok byl veden krátce po vhazování, ale mimo souboj o kotouč, který již byl v držení jiného protihráče. Hráč při něm švihl holí vysokou intenzitou směrem vzhůru, přičemž zasáhl protihráče do rozkroku. Učinil tak v situaci, kdy si měl být vědom, že zákrok již nemůže mít vliv na získání kotouče a že při něm může dojít k bolestivému zranění.

Předseda disciplinární komise ELH proto potrestal hráče Ondřeje Romana (HC Vítkovice Ridera) nepodmíněným zákazem činnosti na tři soutěžní utkání za Sekání. Přihlédl při tom ke způsobu vedení zákroku, k tomu, že protihráč v jeho důsledku utkání nedokončil i k tomu, že hráč Ondřej Roman nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/3946.