07.03.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Nicolas Hlava (Piráti Chomutov)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Nicolase Hlavy na protihráče Františka Gerháta, za který mu byl v utkání Piráti Chomutov – HC Verva Litvínov (6. 3. 2018) uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Zásah do hlavy nebo krku.

Na základě videozáznamu dospěl k závěru, že hráč vedl svůj zákrok na protihráče, který krátce před tím odehrál kotouč, byl podle pravidel považován za hráče v jeho držení a při dobržďování snížil těžiště. Před střetem se hráč zpevnil a byť s rukou u těla zřetelně zasáhl protihráče ramenem přímým úderem do hlavy. Předseda disciplinární komise v rozhodnutí zdůraznil, že si přitom musel být vědom, že k zásahu hlavy nebo krku s rizikem zranění při střetu dojde.

Předseda disciplinární komise ELH proto potrestal hráče Nicolase Hlavu (Piráti Chomutov) nepodmíněným zastavením činnosti na dvě soutěžní utkání za Zásah do hlavy a krku, přičemž přihlédl k tomu, že protihráč utkání pro poranění hlavy nedokončil.

Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4224.