14.01.2013 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy DK ELH: Miroslav Forman, Tomáš Voráček

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval jednáním hráče Miroslava Formana v utkání HC Sparta Praha – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice (8. 1. 2013), za které mu byl rozhodčím udělen trest za nafilmovaný pád. Po prostudování videozáběru došel k závěru, že hráč se dopustil nafilmovaného pádu podle čl. 576 Pravidel ledního hokeje a tím nesportovního chování podle § 36 Disciplinárního řádu ELH, za což mu byla uložena pokuta ve výši 10 % základní měsíční odměny.
Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval rovněž jednáním hráče Tomáše Voráčka v utkání Piráti Chomutov – HC Vítkovice Steel (8. 1. 2013), za které mu byl rozhodčím udělen trest za nafilmovaný pád. Po prostudování videozáběru došel k závěru, že hráč se dopustil nafilmovaného pádu podle čl. 576 Pravidel ledního hokeje a tím nesportovního chování podle § 36 Disciplinárního řádu ELH, za což mu byla uložena pokuta ve výši 10 % základní měsíční odměny.

Na nejbližší jednání disciplinární komise byli k projednání podobných situací pozváni hráči Jan Víšek, Bílí Tygři Liberec, Martin Volke, HC Verva Litvínov, Lukáš Pech, Václav Skuhravý a Martin Zaťovič, všichni HC Energie Karlovy Vary. Uvedení hráči v zápase potrestáni nebyli a budou proto projednáni v nezkráceném disciplinárním řízení.

„Problematice nafilmovaných zákroků jsme se věnovali na prosincovém setkání zástupců klubů, trenérů a hlavních rozhodčích,“ uvedl předseda disciplinární komise ELH Karel Holý. „Všichni jsme se shodli, že podobné přestupky by měly být sledovány a postihovány přísněji, že tomu bylo doposud.“    

Záznamy zákroků jsou přístupné zde a zde.