08.03.2013 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy DK ELH: Michal Dvořák, Jakub Lev

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Michala Dvořáka na protihráče Rostislava Martynka v utkání HC Škoda Plzeň – HC Verva Litvínov (8. 3. 2013), za který mu byl rozhodčími uložen trest ve hře.
Po prostudování videozáznamu potrestal hráče Michala Dvořáka, HC Škoda Plzeň, za zásah do oblasti hlavy a krku nepodmíněným zastavením činnosti na tři soutěžní utkání, a to zejména s ohledem na skutečnost, že se jedná o druhý přestupek hráče Michala Dvořáka proti Disciplinárnímu řádu ELH v krátkém časovém období. Trest nabude účinnosti po odpykání automatického zastavení činnosti na jedno soutěžní utkání za trest ve hře uložený v utkání.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval rovněž zákrokem hráče Jakuba Lva na protihráče Richarda Rapáče ve stejném zápase, za který byl rozhodčími potrestán vyšším trestem na pět minut a osobním trestem do konce utkání za naražení zezadu.
Po prostudování videozáznamu došel k závěru, že trest uložený v utkání považuje za dostatečný a hráče Jakuba Lva, HC Škoda Plzeň, nebude trestat zastavením činnosti.

Záznamy zákroků jsou přístupné zde:
M. Dvořák
J. Lev