13.09.2017 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Matěj Stříteský (BK Mladá Boleslav)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Matěje Stříteského na protihráče Tomáše Svobodu, za který mu byl v utkání Kometa Brno – BK Mladá Boleslav uložen větší trest na 5 minut a osobní trest do konce utkání za Zásah do hlavy a krku.
Po prostudování videozáznamu shledal, že při zákroku, vedeném na protihráče, který byl v držení kotouče, došlo k prokazatelnému zásahu ramenem do oblasti hlavy a krku. Zásadní byla pro rozhodování skutečnost, že zákrok byl veden zcela mimo zorný úhel protihráče a hráč jednal s cílem zvýšit intenzitu střetu, což dokládá přenesení těžiště a pohyb levé ruky. Přitom si musel být vědom toho, že vzhledem k intenzitě a způsobu vedení zákroku, stejně jako k postavení protihráče, který se na střet nemohl adekvátně připravit a chránit se před ním, může dojít i k vážnějšímu zranění.

Předseda disciplinární komise ELH proto potrestal hráče Matěje Stříteského (BK Mladá Boleslav) nepodmíněným zastavením činnosti na 3 soutěžní utkání za Zásah do hlavy a krku.

Záznam zákroku najdete na https://youtu.be/DotmDuhaGS0.