24.11.2013 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy DK ELH: Martin Straka, HC Plzeň 1929

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě skutečností uvedených v zápise o utkání zabýval ve zkráceném řízení jednáním Martina Straky a Jaroslava Špačka při utkání HC Plzeň 1929 – HC Slavia Praha, které se hrálo 19. 11. 2013.
Po skončení první třetiny byli rozhodčí před kabinou slovně, za použití vulgárních výrazů napadeni Martinem Strakou a Jaroslavem Špačkem, kteří rozporovali jejich rozhodnutí a vytvářeli tlak na rozhodování v další části zápasu. Uvedeným jednáním byla naplněna skutková podstata přestupku Urážky, hrubé chování a slovní napadení podle § 37, písm. b) Disciplinárního řádu ELH.

Předseda disciplinární komise ELH proto udělil Martinu Strakovi, který se utkání účastnil jako funkcionář, finanční pokutu 30 000 Kč a klubu HC Plzeň 1929 finanční pokutu rovněž ve výši 30 000 Kč.

Klubu HC Plzeň 1929 byla pokuta udělena vzhledem k tomu, že Jaroslav Špaček, který se přestupku dopustil, nemá zaregistrovanou hráčskou ani trenérskou smlouvu a v oficiální dokumentaci není veden jako funkcionář klubu, takže mu není možné uložit disciplinární trest. V takovém případě je podle § 5, odst. 5 Disciplinárního řádu ELH řízení „vedeno proti kolektivu, ve kterém jednotlivec vykonává svoje povinnosti nebo ke kterému se hlásí“.