15.09.2017 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Martin Ševc (Bílí Tygři Liberec)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Martina Ševce na protihráče Miroslava Holce, za který mu byl v utkání HC Olomouc – Bílí Tygři Liberec (15. 09. 2017) uložen větší trest na 5 minut a osobní trest do konce utkání za Faul kolenem.
Po prostudování videozáznamu shledal, že zákrok byl veden čelně na protihráče, který byl v držení kotouče. V okamžiku, kdy hráč zjistil, že kotouč nezíská, vystrčil pravé koleno do směru jízdy protihráče, který se neúspěšně pokusil blížícímu se střetu vyhnout pohybem do středu hřiště. Při rozhodování předseda disciplinární komise ELH zohlednil, že hráč měl dobrý přehled o situaci a dostatek času reagovat, přesto neučinil nic, aby se zákroku vyhnul nebo minimalizoval jeho následky.

Předseda disciplinární komise ELH proto uložil hráči Martinu Ševcovi (Bílí Tygři Liberec) za Faul kolenem trest nepodmíněného zastavení činnosti na 3 soutěžní utkání, přičemž přihlédl jak k tomu, že protihráč v důsledku zákroku utkání nedokončil, tak k tomu, že hráč nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Záznam zákroku najdete na https://youtu.be/u6oJmLtK3q0.