17.09.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Martin Látal (BK Mladá Boleslav), HC Kometa Brno, HC Oceláři Třinec

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě podnětu klubu HC Energie Karlovy Vary zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Martina Látala na protihráče Ondřeje Beránka v utkání HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav (16. 9. 2018).

Na základě videozáznamu dospěl k závěru, že hráč se dopustil přestupku Úder hlavou (cílený pohyb hlavou proti hlavě protihráče v přerušené hře) a hráče Martina Látala potrestal finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny. Při stanovení výše trestu přihlédl k tomu, že hráč nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a při zákroku nedošlo ke zranění protihráče.

Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/5125.

Na základě skutečností uvedených v zápise o utkání potrestal předseda disciplinární komise ELH klub HC Kometa Brno za polití rozhodčího pivem, k němuž došlo po skončení druhé třetiny zápasu HC Kometa Brno – HC Škoda Plzeň (16. 9. 2018) při odchodu z ledové plochy, za Porušení povinností pořádajícího klubu napomenutím. Při stanovení výše trestu přihlédl k tomu, že šlo o první podobný přestupek v probíhající sezóně a že incident neměl vliv na průběh utkání.

Ředitel TELH Josef Řezníček potrestal klub HC Oceláři Třinec za neúčast hlavního trenéra nebo pověřeného asistenta na tiskové konferenci po utkání HC Oceláři Třinec – HC Olomouc (16. 9. 2018) finanční pokutou ve výši 5 000 Kč. Podle Herního řádu ELH se tiskové konference musí zúčastnit buď hlavní trenér nebo pověřený asistent, uvedený v přihlášce do soutěže. V uvedeném případě se tiskové konference nezúčastnil hlavní trenér Václav Varaďa ani asistent Marek Zadina, kteří byli klubem jako oprávněné osoby v přihlášce a při sportovně-technickém aktivu ELH uvedeni, nýbrž asistent Jiří Raszka.