22.03.2019 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Martin Erat (HC Kometa Brno) a Maris Bicevskis (Mountfield HK)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě podnětu klubu Mountfield HK zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Martina Erata na protihráče Daniela Rákose v utkání HC Kometa Brno – Mountfield HK, které se hrálo 22. 3. 2019.

Po prostudování videozáznamu shledal, že hráč vedl svůj zákrok v čase 59:43 na protihráče, který nebyl v držení kotouče, a to v reakci na předchozí vzájemný souboj. Při zákroku se dopustil zjevného zásahu do oblasti podkolenních šlach, přičemž s cílem dosažení vyšší intenzity úderu před ním změnil úchop hole tak, aby ji držel oběma rukama. Vzhledem k míře agresivity naplnil zákrok předpoklady pro udělení dodatečného trestu a předseda disciplinární komise proto potrestal hráče Martina Erata (HC Kometa Brno) zákazem činnosti na jedno soutěžní utkání nepodmíněně spolu s finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny za Sekání. Přihlédl přitom k tomu, že protihráč neutrpěl v důsledku zákroku zranění, stejně jako k tomu, že hráč Martin Erat byl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/9548.

Na základě podnětu klubu HC Kometa Brno se předseda disciplinární komise ELH zabýval rovněž zákrokem hráče Marise Bicevskise na protihráče Marka Čiliaka ve stejném utkání. Na základě videozáznamu dospěl k závěru, že hráč se dopustil přestupku tím, že zasáhl úmyslně zezadu holí do pravé nohy brankáře Marka Čiliaka, který se po provedeném zákroku zvedal ze země. Předseda disciplinární komise proto potrestal hráče Marise Bicevkise (Mountfield HK) finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny za Podrážení, přičemž přihlédl k tomu, že protihráč neutrpěl při zákroku zranění a že hráč nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/9549.