18.03.2013 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy DK ELH: Marek Malík, Michal Vachovec

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval na základě podnětu klubu PSG Zlín zákrokem hráče Marka Malíka na protihráče Petra Čajánka v utkání PSG Zlín – HC Vítkovice Steel, které se hrálo 17. 3. 2013.
Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že zákrok byl veden zepředu na protihráče, který byl v držení kotouče, přičemž hráč se neprovinil faulem loktem ani nadskočením, aby dosáhl vyšší intenzity zákroku. Zásah byl způsoben především rozdílnou výškou hokejistů. Vzhledem k uvedeným skutečnostem neshledal předseda disciplinární komise ELH důvody k potrestání hráče Marka Malíka, HC Vítkovice Steel, zastavením činnosti.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval rovněž zákrokem hráče Michala Vachovce na protihráče Jozefa Kováčika v utkání HC Energie Karlovy Vary – HC Kometa Brno (17. 3. 2013), za který mu byl rozhodčími uložen trest ve hře.

Po prostudování videozáznamu došel k závěru, že uložený trest považuje za dostatečný a hráče Milana Vachovce, HC Energie Karlovy Vary, nebude nad rámec automatického zastavení činnosti na jedno soutěžní utkání dále trestat.

Záznamy zákroků jsou přístupné zde:
M. Malík
M. Vachovec