07.03.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Marek Ďaloga (HC Sparta Praha)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval jednáním hráče Marka Ďalogy, za které mu byl v utkání Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha (7. 3. 2018) uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Nesportovní chování.

Na základě skutečností uvedených v zápise o utkání rozhodl, že hráč se bezdůvodně dopustil hrubého, mimořádně vulgárního výpadu vůči rozhodčím a hráče Marka Ďalogu (HC Sparta Praha) potrestal finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny.

V rozhodnutí připomenul závěry nedávné valné hromady APK LH v Olomouci, na níž se kluby jednomyslně přihlásily k tomu, že zásadním způsobem omezí projevy nesportovního chování svých členů vůči rozhodčím a vyzvaly k exemplárnímu trestání podobných případů. Při stanovení výše trestu přihlédl na druhé straně k tomu, že hráč Marek Ďaloga nebyl v uplynulých dvou letech trestán a v rozhodnutí rovněž uvedl, že případné přezkoumání oprávněnosti trestu uloženého rozhodčími v utkání disciplinární komisi nepřísluší.

Záznam situace najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4222.