12.11.2020 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Mallet (Vítkovice), Jelínek (Liberec), Hronek (Mountfield HK)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě podnětu klubu Mountfield HK zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Alexandre Malleta na protihráče Radka Smoleňáka v utkání Mountfield HK – HC Vítkovice Ridera, které se hrálo 11. 11. 2020.

Po prostudování videozáznamu shledal, že hráč vedl svůj zákrok ve vysoké nájezdové rychlosti a zcela mimo zorný úhel protihráče, přičemž zneužil jeho zranitelného postavení bezprostředně po vystřelení kotouče a před provedením zákroku se s cílem jeho vyšší intenzity odrazil. Předseda disicplinární komise ELH proto uložil hráč Alexandre Malletovi /HC Vítkovice Ridera) trest nepodmíněného zastavení činnosti na dvě soutěžní utkání za Napadení.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20201762.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval na základě podnětu klubu HC Oceláři Třinec rovněž zákrokem hráče Petra Jelínka na protihráče Matěje Stránského v utkání Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec, které se hrálo 11. 11. 2020. Na základě videozáznamu dospěl k závěru, že zákrok byl veden bezprostředně po vstřelení branky v přerušené hře, kdy hráč cíleně přijel do blízkosti nepřipraveného protihráče a zpevněnou rukou ho zasáhl do hrudníku. Předseda disciplinární komise ELH potrestal hráče Petra Jelínka (Bílí Tygři Liberec) finanční pokutou ve výši 20 000 Kč za Napadení, přičemž při stanovení výše trestu přihlédl k nižší intenzitě a následkům úderu.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20201761.

Hráče Filipa Hronka (Mountfield HK) potrestal předseda disciplinární komise ELH napomenutím za jednání, za které mu byl v utkání Mountfield HK – HC Vítkovice Ridera (11. 11. 2020) uložen menší trest za Nesportovní chování. Přestupku se hráč dopustil tím, že se při opuštění hrací plochy dopustil slovních výpadů vůči hlavnímu rozhodčímu.