24.09.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Mallet (Kometa Brno), Gernát (Oceláři Třinec)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě podnětu klubu BK Mladá Boleslav zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Alexandre Malleta na protihráče Davida Bernada v utkání Kometa Brno – BK Mladá Boleslav (23. 9. 2018).

Zákrok kvalifikoval jako Bodnutí špičkou hole a hráče Alexandre Malleta (Kometa Brno) potrestal finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny. Přihlédl při tom k tomu, že hráč se uvedeného jednání dopustil vědomě a cíleně v přerušené hře a že byl v uplynulých dvou letech třikrát disciplinárně trestán.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval rovněž jednáním hráče Martina Gernáta, za které mu byl v utkání Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec (23. 9. 2018) uložen menší trest za Nafilmovaný pád nebo přehrávání. Na základě videozáznamu dospěl k závěru, že hráč využil předchozího kontaktu s holí protihráče Tomáše Jelínka k tomu, aby úmyslně teatrálním pádem, doloženým mj. odrazem ze špiček bruslí a časovou prodlevou, důsledky zákroku zvýraznil a ovlivnil tak úsudek rozhodčích. Předseda disciplinární komise ELH proto hráče Martina Gernáta (HC Oceláři Třinec) potrestal finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny.

Záznamy obou situací najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/5209 (A. Mallet) a na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/5208. (M. Gernát).