11.12.2020 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Madeta Motor České Budějovice

Předseda disciplinární komise ELH Víktor Ujčík potrestal ve zkráceném řízení klub Madeta Motor České Budějovice finanční pokutou ve výši 100 000 Kč za Porušení stanov, řádů a předpisů ČSLH. Provinění se klub dopustil tím, že v utkání proti Třinci, které se hrálo 11. 12. 2020, umožnil přítomnost části diváků v hledišti.

Závazné hygienicko-protiepidemické podmínky pro pořádání zápasů Tipsport extraligy a Chance ligy, schválené ministerstvem zdravotnictví dne 4. 12. 2020, výslovně uložily klubům povinnost zajistit, aby při utkání nebyli v hledišti přítomni diváci. Utkání se podle rozhodnutí ministerstva může účastnit nejvýše 200 osob a v rámci pilotního projektu dalších 300 osob pod podmínkou, že jde o dlouhodobé partnery klubu, kteří se před vstupem prokáží negativním RT-PCR nebo antigenním testem a umístěni budou v oddělených prostorech s kapacitou nejvýše deset osob. Z dostupných záběrů je zřejmé, že podmínky stanovené výnosem ministerstva zdravotnictví a následným rozhodnutím prezidenta ČSLH byly při utkání Madeta Motor České Budějovice – HC Oceláři Třinec pořádajícím klubem porušeny.

„ČSLH nemá pravomoc rozhodovat, zda a za jakých opatření je možné hrát za stávající situace hokejová utkání. S úřady o tom vedeme každodenní jednání, pro kluby se snažíme domluvit co nejlepší podmínky a i díky těmto jednáním se u nás na rozdíl od některých jiných zemí zápasy hrají,“ uvedl prezident Českého hokeje Tomáš Král. „Přístup klubu Madeta Motor České Budějovice naše úsilí jednoznačně poškozuje. Pokud by se podobně zachovaly i jiné kluby, které by platná nařízení porušovaly nebo obcházely, obávám se, že na hokej bychom museli na nějaký čas znovu zapomenout.“