21.04.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – M. Gulaši (Kometa Brno)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě podnětu klubu HC Oceláři Třinec zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Michala Gulašiho na protihráče Ondřeje Kovařčíka v utkání Kometa Brno – HC Oceláři Třinec, které se hrálo 19. 4. 2018.
Na základě videozáznamu shledal, že zákrok byl veden na protihráče v přímém držení kotouče, a to nikoli v nebezpečné vzdálenosti od hrazení. Ve snaze přikrýt kotouč holí se protihráč ocitl v lehkém předklonu, s hlavou na úrovni hrany mantinelu, čímž se sám vystavil do velmi zranitelné pozice. Ze záběrů je také zřejmé, že se hráč před střetem odrazil, nezasáhl však primárně oblast hlavy ani krku.

Předseda disciplinární komise ELH přihlédl k tomu, že se soupeř svým postavením sám vystavil do zranitelné pozice, kterou hráč těžko mohl předpokládat, a řízení s hráčem Michalem Gulašim (Kometa Brno), který nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán, zastavil. V rozhodnutí rovněž uvedl, že potrestání zákroku spadalo do kompetence rozhodčích přímo při utkání.

Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4645.