01.01.2014 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy DK ELH: Litvínov, Pardubice, Mountfield HK

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval vhozením láhve na ledovou plochu a politím rozhodčího pivem při utkání HC VERVA Litvínov – HC Oceláři Třinec. Vzhledem k tomu, že se jedná již o třetí podobné provinění v probíhající sezóně, uložil klubu HC VERVA Litvínov pokutu ve výši 20 000 Kč. Předchozí provinění stejného klubu byla potrestána napomenutím a pokutou 10 000 Kč.
Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval situací, při níž byl po utkání HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – Mountfield HK zasažen jeden z čárových rozhodčí prázdnou PET lahví vhozenou z hlediště. Vzhledem k tomu, že došlo k zasažení účastníka utkání a jedná se o druhé podobné provinění v probíhající sezóně, uložil klubu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice pokutu ve výši 10 000 Kč.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval odpálením dvou petard v sektoru hostí, k němuž došlo v utkání Mountfield HK – HC Kometa Brno. Vzhledem k tomu, že došlo k porušení Disciplinárního řádu ELH, ale jednalo se o první podobné provinění v probíhající sezóně, uložil klubu Mountfield HK napomenutí.