16.03.2019 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Kucsera (Vítkovice), Vondrka a Skalický (M. Boleslav)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Lukáše Kucsery na protihráče Jana Piskáčka, za který mu byl v utkání HC Sparta Praha – HC Vítkovice Ridera (15. 3. 2019) uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Faul loktem.

Na základě videozáznamu dospěl k závěru, že hráč potom, co byl atakován soupeřem, zasáhl protihráče paží do obličeje. Uvedeného jednání se nicméně nedopustil cíleně a předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Lukášem Kucserou (HC Vítkovice Ridera) zastavil.

Záznam situace najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/9488.

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu klubu PSG Berani Zlín zabýval ve zkráceném řízení rovněž zákrokem hráče Michala Vondrky na protihráče Ralfse Freibergse v utkání PSG Berani Zlín – BK Mladá Boleslav (15. 3. 2019). Po prostudování videozáznamu shledal, že hráč se zákroku dopustil nezaviněně, v rámci souboje při dojíždění kotouče. Při striktním výkladu pravidla, podle něhož je hráč za své jednání, i když je nedbalostního charakteru, plně zodpovědný, bylo za zákrok možné uložit i větší trest, nebyl však takového charakteru, aby vyžadoval dodatečného disciplinárního potrestání. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Michalem Vondrkou (BK Mladá Boleslav) zastavil.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/9486.

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu klubu PSG Berani Zlín zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Pavola Skalického na protihráče Jakuba Šlahaře ve stejném utkání. Na základě videozáznamu dospěl k závěru, že hráč ho nevedl ve vysoké nájezdové rychlosti, v době střetu držel ruce u těla a s cílem dosažení vyšší intenzity se před ním neodrazil. Z dostupných záběrů také nelze prokázat, že by při zákroku došlo k přímému zasažení hlavy či krku. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Pavolem Skalickým (BK Mladá Boleslav) zastavil.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/9487.