12.03.2019 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Kometa Brno, Vítkovice Ridera, Mladá Boleslav

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval politím rozhodčích pivem, k němuž došlo dvakrát v průběhu utkání HC Kometa Brno – HC Vítkovice Ridera (1. 3. 2019). Pořádající klub HC Kometa Brno potrestal finanční pokutou ve výši 10 000 Kč, přičemž při stanovení její výše přihlédl k tomu, že utkání nemuselo být přerušeno ani nedošlo k ohrožení zdraví či bezpečnosti jeho účastníků.

Finanční pokutou ve výši 5 000 Kč potrestal předseda disciplinární komise ELH klub HC Vítkovice Ridera za promítání brankové situace na videokostce během zkoumání záznamu videorozhodčím v utkání HC Vítkovice Ridera – Mountfield HK (3. 3. 2019). Výše pokuty je stanovena Disciplinárním řádem ELH, který promítání sporných situací při jejich posuzování až do vynesení výroku hlavního rozhodčího zakazuje.

Finanční pokutou ve výši 5 000 Kč potrestal předseda disciplinární komise ELH rovněž klub BK Mladá Boleslav za vhození lahve na ledovou plochu, k němuž došlo ve druhé třetině utkání BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec (8. 3. 2019). Při stanovení výše pokuty přihlédl k tomu, že vhozeným předmětem nebyl zasažen nikdo z účastníků utkání a že utkání nemuselo být v důsledku incidentu přerušeno.