11.04.2017 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Kometa Brno, HC Dynamo Pardubice

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě skutečností uvedených v zápise o utkání zabýval nepovoleným vstupem Martina Pešouta, podle přihlášky do soutěže asistenta trenéra klubu Kometa Brno, do kabiny rozhodčích, k němuž došlo po skončení třetí třetiny utkání Kometa Brno – Mountfield HK, které se hrálo 8. 4. 2017.
Vzhledem k tomu, že tak došlo k porušení čl. 3. 22 Herního řádu TELH, podle kterého jsou kluby povinny zajistit, aby nikdo nepovolaný neměl přístup do kabiny rozhodčích a s přihlédnutím ke skutečnosti, že jednání Martina Pešouta bylo zjevně motivováno snahu vytvořit na rozhodčí tlak, potrestal předseda disciplinární komise ELH pořádající klub Kometa Brno finanční pokutou ve výši 30 000 Kč.

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval rovněž vhazováním předmětů na ledovou plochu, k němuž došlo na začátku prodloužení stejného utkání potom, co byla na videokostce odvysílána sporná situace (zákrok Bedřicha Köhlera na Ondřeje Němce). Vzhledem k tomu, že se jednalo o druhé podobné provinění klubu v probíhající sezóně, že k incidentu došlo po odvysílání sporné situace, což Herní řád zakazuje, a že utkání muselo být na dobu nutnou k úklidu ledové plochy přerušeno, uložil předseda disciplinární komise ELH klubu HC Kometa Brno finanční pokutu ve výši 10 000 Kč.

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval vhozením plastové láhve na ledovou plochu, k němuž došlo ve třetí třetině utkání HC Dynamo Pardubice – HC Dukla Jihlava, které se hrálo 9. 4. 2017. Vzhledem k tomu, že uvedené jednání nemělo vliv na zdraví žádného z účastníků utkání a zápas mohl pokračovat bez přerušení, uložil předseda disciplinární komise ELH pořádajícímu klubu HC Dynamo Pardubice napomenutí.