18.09.2017 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Köhler, Marcinko, Tročinský, Pláněk

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu komise rozhodčích zabýval ve zkráceném řízení jednáním hráče Bedřicha Köhlera v utkání Mountfield HK – HC Oceláři Třinec (17. 9. 2017).
Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že hráč byl v předbrankovém prostoru atakován protihráčem Davidem Musilem, který ho holí, drženou v obou rukách, zasáhl do zad. Následná hráčova reakce nicméně neodpovídala intenzitě ani způsobu vedení zákroku a byla motivována snahou ovlivnit úsudek rozhodčích a získat výhodu pro vlastní mužstvo. Předseda disciplinární komise ELH proto udělil hráči Bedřichu Köhlerovi (Mountfield HK) finanční pokutu ve výši 10 % základní měsíční odměny za Nafilmovaný pád nebo přehrávání.

Záznam situace najdete na https://youtu.be/V-CNxUmMqLU.

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu komise rozhodčích zabýval ve zkráceném řízení rovněž jednáním hráče Tomáše Marcinka ve stejném utkání. Na základě videozáznamu shledal, že hráč zneužil předchozího ataku a kontaktu s protihráčem Petrem Koukalem k tomu, aby se teatrálním pádem na ledovou plochu pokusil ovlivnit úsudek rozhodčích a získat výhodu pro vlastní mužstva. Příčinnou souvislost mezi kontaktem a pádem přitom vylučuje mimo jiné časová prodleva, s níž k pádu došlo. Předseda disciplinární komise ELH proto udělil hráči Tomáši Marcinkovi (HC Oceláři Třinec) finanční pokutu ve výši 10 % základní měsíční odměny za Nafilmovaný pád nebo přehrávání.

Záznam situace najdete na https://youtu.be/OaBNTcBELGk.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval jednáním hráče Marka Trončinského, za které mu byl v utkání HC Vítkovice Ridera – HC Dynamo Pardubice (17. 9. 2017) uložen osobní trest do konce utkání za Hození hole. Po prostudování videozáznamu shledal, že jednání hráče bylo nepřípustné a v rozporu s Pravidly ledního hokeje, třebaže vzhledem k intenzitě, s jakou hráč hůl do hlediště vhodil, nelze prokázat, že by jednal s úmyslem zranit některého z diváků. Předseda disciplinární komise ELH proto udělil hráči Marku Trončinskému (HC Dynamo Pardubice) napomenutí za Nesportovní chování.

Záznam situace najdete na https://youtu.be/BWVXI20NOFY.

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě podnětu klubu HC Oceláři Třinec zabýval ve zkráceném řízení jednáním hráče Martina Pláňka ve dvou situacích utkání Mountfield HK – HC Oceláři Třinec (17. 9. 2017). V prvním případě (čas 09:51) dospěl k závěru, že hráčova reakce byla v přímé souvislosti s předchozím seknutím protihráčem Danielem Rákosem do levé nohy, přičemž hráč důsledky zákroku nepředstíral ani nepřehrával. Ve druhém případě (čas 49:56) shledal, že k pádu hráče na ledovou plochu došlo především v důsledku předchozího ataku protihráče Jiřího Polanského, který mu v rozporu s pravidly přidržel hůl, a toho, že hráč měl pravou nohu vklíněnu mezi bruslemi protihráče. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Martinem Pláňkem (Mountfield HK) v obou případech zastavil.

Záznam situací najdete na https://youtu.be/l5BLgZaf9Eg a na https://youtu.be/1I2HolXR_OQ.