27.01.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Juraj Valach (Piráti Chomutov)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Juraje Valacha na protihráče Davida Váňu, za který mu byl v utkání HC Dukla Jihlava – Piráti Chomutov (26. 01. 2018) uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Vražení na hrazení.
Na základě videozáznamu shledal, že zákrok byl veden v bezprostřední blízkosti od hrazení na protihráče, který krátce před tím odehrál puk a zaujal čelné postavení směrem ke hrazení. Vzhledem k tomu, že jeho spoluhráč puk nezahrál, byl zákrok veden na protihráče, který byl podle pravidel v držení kotouče. Hráč se dopustil lehkého přistrčení rukama, zákrok však nevedl ve zvýšené nájezdové rychlosti nebo zvýšenou razancí ani se těsně před ním s cílem dosažení vyšší intenzity neodrazil. Ke zranění protihráče došlo i proto, že před střetem zaujal krajně nepříznivé postavení čelem vůči hrazení a možnosti jakékoli obrany tím výrazně limitoval.

Předseda disciplinární komise ELH proto rozhodl, že trest uložený v utkání považuje za adekvátní a další řízení s hráčem Jurajem Valachem zastavil.

Záznam situace najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/3831.