02.02.2014 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy DK ELH: Jiří Gula, Petr Kousalík

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval jednáním hráčů Jiřího Guly a Petra Kousalíka v utkání HC Verva Litvínov – Mountfield HK, jehož důsledkem byla mj. hromadná potyčka se zapojením hráčů ze střídačky.
Před zkoumanou situací došlo ke sražení brankáře Pavla Francouze, HC Verva Litvínov, a to v důsledku nárazu spoluhráče Filipa Pavlíka, kterého v prostoru před střídačkami tělem dohrál protihráč Bohumil Jank. Okamžitě po tomto zákroku byl napaden pěticí hráčů HC Verva Litvínov, z nichž Filip Pavlík s Jurajem Majdanem byli v předchozím průběhu hry na ledové ploše a Viktor Hübl střídal odjíždějícího brankáře, zatímco Jiří Gula s Petrem Kousalíkem se do incidentu zapojili naskočením ze střídačky.

Předseda disciplinární komise ELH došel k závěru, že hráči Jiří Gula a Petr Kousalík se napadením protihráče Bohumila Janka v nevyvážené početní situaci a po naskočení ze střídačky dopustili přestupku Jednání proti fair play podle § 29 Disciplinárního řádu ELH. S přihlédnutím ke skutečnosti, že žádný z nich nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán, uložil Jiřímu Gulovi, HC Verva Litvínov, za Jednání proti fair play finanční pokutu ve výši 30 000 Kč a Petru Kousalíkovi, HC Verva Litvínov, za stejný přestupek finanční pokutu rovněž ve výši 30 000 Kč.

Videozáznam situace najdete zde.