25.03.2019 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Jaroslav Vlach a Tomáš Havlín (Bílí Tygři Ligerec)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě podnětu klubu BK Mladá Boleslav zabýval ve zkráceném řízení jednáním, kterého se dopustil hráč Jaroslav Vlach v utkání BK Mladá Boleslav – Bílí Tygři Liberec (24. 3. 2019) a za které mu byl rozhodčími uložen menší trest za Hrubost.

Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že hráč se potom, co byla jeho předchozí potyčka s protihráčem Jakubem Klepišem zřetelně ukončena, dopustil úderu pravou rukavicí, kterým zasáhl protihráče, nejevícího zájem v potyčce pokračovat, do obličeje. Předseda disciplinární komise ELH vyhodnotil jeho jednání jako přestupek Bitka a hráči Jaroslavu Vlachovi (Bílí Tygři Liberec), který byl za podobný přestupek v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán, uložil finanční pokutu ve výši 10 % základní měsíční odměny.

Záznam situace najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/9562.

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu klubu BK Mladá Boleslav zabýval ve zkráceném řízení rovněž zákrokem hráče Tomáše Havlína na protihráče Davida Šťastného, za který mu byl ve stejném utkání uložen menší trest za Faul loktem. Po prostudování videozáznamu shledal, že zákrok byl veden čelně na protihráče, kterého bylo možné podle Pravidel ledního hokeje atakovat. Hráč ho nevedl ve vysoké nájezdové rychlosti ani před střetem nenadskočil. Z dostupných záběrů navíc není zřejmé, že by hráč měl v době zákroku zdviženou paži, ani že by při střetu došlo k přímému zásahu hlavy či krku. S přihlédnutím k uvedeným skutečnostem předseda disciplinární komise ELH řízení s hráčem Tomášem Havlínem (Bílí Tygři Liberec) zastavil.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/9563.