02.12.2017 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – J. Říha (BK Mladá Boleslav) A K. Pilař (HC Verva Litvínov)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Jiřího Říhy na protihráče Tomáše Kubalíka, za který mu byl v utkání HC Dukla Jihlava – BK Mladá Boleslav (1. 12. 2017) uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Vražení na hrazení.
Po prostudování videozáznamu shledal, že zákrok byl veden na protihráče, který před tím odehrál kotouč a vzhledem k čelnímu postavení ke hrazení výrazně limitoval možnosti vlastní obrany. Přes dostatek času, který měl hráč k dispozici, neučinil nic, aby se střetu vyhnul či minimalizoval jeho následky, naopak, zákrok vedl ve vysoké nájezdové rychlosti a před střetem se s cílem vyšší intenzity odrazil. Předseda disciplinární komise ELH proto potrestal hráče Jiřího Říhu (BK Mladá Boleslav) nepodmíněným zastavením činnosti na tři soutěžní utkání za Vražení na hrazení. Při stanovení výše trestu vzal v úvahu jak chybné postavení soupeře a skutečnost, že hráč nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán, tak cílenost zákroku, vedeného s razancí mimo zorný úhel protihráče, který v jeho důsledku zápas nedokončil.

Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/3296.

Předseda disciplinární komise se ve zkráceném řízení zabýval rovněž zákrokem hráče Karla Pilaře na protihráče Jana Schleisse, za který mu byl v utkání HC Škoda Plzeň – HC Verva Litvínov (1. 12. 2017) uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Zásah do hlavy a krku. Na základě videozáznamu dospěl k závěru, že zákrok vedený mimo hru a holí drženou v obou rukách byl rozhodčími správně potrestán větším trestem. Nebyl však veden s takovou intenzitou, aby mohl vážněji ohrozit zdraví protihráče. Předseda disciplinární komise ELH proto rozhodl, že trest uložený v utkání považuje za dostatečný a řízení s hráčem Karlem Pilařem (HC Verva Litvínov) zastavil.

Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/3295.